onsdag 21 november 2007

Hajksnytning

Jag har problem med hajksnytningar. En hajksnytning är när en person inte använder papper utan istället sätter ena fingret och täpper till ena näsborren och sedan tar i och fullständigt tömmer näshåla och bihålor rakt ut i det fria som en kvast av snor, klet, gegg och bakterier som sprider sig över hela terrängen och sätter sig där man minst anar det. Jag tycker det är rent vidrig och får kväljningar när jag ser det.

Jag kan dock ha förståelse för att folk gör det när dom är ute i skog och mark, långt ifrån civilisation och dessutom ställer sig med ryggen vänd mot övriga möjliga medmänniskor, jag mår illa, men jag förstår. Men i stan känns det inte lika förståligt, då är det väl bättre om man kan gå in på ett fik eller offentlig toalett och hitta något som vi i den civiliserade världen kallar för papper eller servett.

Jag har märkt att folk kan ställa sig och sprida sitt innanmäte på detta helt hänsynslösa sätt lite var stans, bara dom är ute. Busshållplatser där det står massa folk, i köer, på uteserveringar.

Idag såg jag dock något som var lite ovanligt, men än dock lika vidrigt. Jag var på väg hem från dagis, där jag lämnat dottern, och då ser jag en man, öppna sin egen ytterdörr, ställa sig på trappen och hajksnyta sig rakt ut över sin egen trapp, inklusive trappräcket. Han kan väl inte påstå att han inte har någon uns av papper inne i sitt hem? Varför var han tvungen att dela med sig av sina bihålors innehåll för hela världen, och dessutom, JUST när jag gick förbi?

Jag blev riktigt illa berörd, inte bara av att jag var tvungen att se denna nästömning, men för att jag nu känner med alla som går och hälsar på i detta hus. De kommer kliva i denna mans gegg och om de använder trappräcket, vilket är helt normalt att göra, mer normalt än att hajksnyta sig ut genom ytterdörren, så kommer dom att täcka sina händer med denna mannens förkylningsbakterier.

Snacka om att dela med sig av sig själv i liiite för hög utsträckning. Nä för fan, papper åt folket!

1 kommentar:

  1. nej fy faan, det e så sjukt vidrigt! såg en kille på centralen i sthlm som gjorde det, o det liksom hängde kvar... nej ushc o tvi... som sagt, mer papper åt folket!

    SvaraRadera

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive