måndag 19 november 2007

Dag ett

Detta är min första dag på dieten och här kommer lite betyg på drinkarna.
Jag började dagen med choklad, varm choklad. Den smakade riktigt gott. Chokladig och söt och god, mmmm. Men sen, en halvtimme efter att jag druckit denna drink så kom eftersmaken. Sötningsmedelseftersmaken.

Sötningsmedel är det vidrigaste som finns och när en eftersmak av detta ligger som en hinna i munnen så mår jag rätt dåligt. Jag mådde groteskt illa. Första lektionen var till ända och min mage knorrade så min bordsgranne skrattade åt mig. Eftersom jag bara hade rört i hop en halv portion i morse så blandade jag snabbt ihop en ny kopp varm choklad. Nu är det ju bara så att mian smaklökar har hittat sötningsmedlet och eftersom dom redan upptäckt det så var lät sig inte smaken vänta på sig denna gång. Nu var choklade inte god.

Jag var i alla fall inte hungrig längre.

(Jag fick min tenta, den var godkänd)

Sen bar det var till träningen. Jag var förberedd på gympa, men så fick jag veta att det var ju step up idag, jaha, något nytt, kul. Men sen när tränaren kom så sa hon att det var ändrat till earobics (eller hur det nu stavas) så min förvirring var total. Jag är lite som en full anka när det kommer till att ha kordination samtidigt som jag försöker träna.

Efter det blev det kycklingsoppa. När den var varm så gick det riktigt bra,men så fort den svalnat lite så växte den i munnen på mig.
Nu på kvällen, när jag kommer hem och är vrålhungrig, så har jag sett fram emot att ta en drink med jordgubbssmak och mixa tillsammans med is, skulle visst bli som en god milkshake. Men då hittar jag inte mixet först, och sen har vi inte is, jag kände mig som ett åskmoln och valde att ta en vaniljdrink istället och spara jordgubben tills imorgon då jag har is.

Vaniljen hade en vidrig smak, men eftersmaken jag jag i alla fall leva med, än så länge...

Ja ja, det är ju bara tio veckor, och vad jag hört så vänjer man sig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive