tisdag 16 oktober 2007

Våldtäkt?

Jag sitter och tittar på nyheterna och de pratar om det här med den fällande våldtäktsdomen och folk pratar om sex hit och sex dit och jag blir så förvirrad. För mig är inte en våldtäkt en sexuell handling, det är en misshandel och att man fokuserar på sexet känns så fel. Det är ju inte konstigt att domarna blir så fel när man fokuserar på andra saker än det som faktiskt borde vara i fokus.

En jämförelse.
En person kommer fram till en annan person och räcker fram handen för att hälsa. Den andra person tar även han fram handen för att hälsa och när de fattat sina händer så tar den första personen och börjar brutalt slå den andra personen i ansiktet och sparka på personens kropp samtidigt som han håller fast handen i ett hårt grepp.

Om denna händelse skulle komma upp till rätten skulle man då börja fokusera på själva hälsningen? Ville person två hälsa på person ett? Brukar person två hälsa på vilt främmande människor hur som helst? Hade dessa personer hälsat tidigare? Hade person två väldigt hälsningsinbjudande händer eller hälsningsinbjudande kläder? Var person två full när den hälsade på person ett?

Jag undrar, skulle inte folk reagera om ett misshandlesmål skulle låta på det här sättet? Varför reagerar man inte på att mål angående den typ av misshandel som riktar sig mot kvinnor kan pågå på exakt detta sättet utan att någon reagerar eller ifrågasätter om man verkligen kan säga ja från början men säga nej sen. Om någon sträcker fram handen för att hälsa så förväntar man sig inte att få stryk, man förväntar sig att man ska skaka hand. Om någon bjuder in till sex så ska man inte behöva förvänta sig något annat än sex, så fort detta går över till misshandel och tvång så är det inte längre sex, det är våldtäkt eller rättare sagt, ren och skär misshandel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive