lördag 27 oktober 2007

prioriteringar

I går var det fredag och denna fredag hade jag dubbelbokning. Först var det Magnus Betnér, eller Magnus BetnÚr som dom hade stavat det på biljetten, och sen skulle vi till kåren och träffa gamla kompisen Figge som har flyttat ifrån oss. Jag hade, kvällen till ära, fått skaffa barnvakt eftersom maken hade fått för sig att jobba kväll just den här kvällen.

Barnvakterna hade inte kunnat med att tacka nej när jag frågade dom, eftersom jag varit barnvakt åt deras barn åtskilliga gånger, och dom tyckte att det var dags att betala tillbaka. Jag lämnade barnen hos barnvakterna vid fem och åkte sedan in till staden för att möta resten av Magnus BetnÚrföljet. Jag hittade en tröja som det det stod "...håll käften och stäng av Per Gessle" och den köpte jag jättesnabbt och gav sedan till min kära vän och barnens extrapappa som blev jätteglad.

Jag upptäckte att jag och Magnus BetnÚr har ungefär samma ståndpunkt i många olika områden, framförallt föräldraskap och genussyn på barn och vuxna. Skulle vara intressant att snacka med honom, eller jag vet inte förresten, skulle väl bara bli: "Ja precis, så tycker jag med" och det kan nog bli tråkigt.

Sen när Magnus BetnÚr var klar så skulle jag åka till barnvakten, köra till universitetet och bli avsläppt och barnvakten med barn skulle åka hem till oss och natta barnen. Vattentätt! Jag sa, "vi sen snart" till min kompisar och studsade glatt till bilen och kör en snabb sväng förbi McDonalds för att få i mig lite kalorier och andra bukfyllerisaker. När jag kommer till barnvkten så möts jag av mina barn och framförallt ett av dom är helt rödgråten och brölar: "Mamma jag vill att du ska följa med hem, annars vill jag följa med dig till universitetet, jag har saknat dig mamma, lämna mig inte igen, snälla snälla!"

Får veta att han gråtit efter mig den senaste timmen och då väljer jag att åka hem med barnen i stället för att åka till Kåren, för jag är i första hand Mamma, andra hand student och tredje hand overallare! Och man kan ju undra vad jag skulle vara för socionom om jag hade valt att gå ut på krogen istället för att ta hand om mina egna barn när dom gråter efter mig så som dom gjorde.

Vi kom hem och dom fick smörgås och gick och lade sig. När jag läste en saga för de trötta små liven så kände jag att vad är en konservation med en full overallare jämfört med en sagläsning för mina små darlings. Och när jag hade läst klart ville inte min tvååriga dotter att jag skulle gå så jag satt kvar och sjöng för dom en liten stund och fick studera hur dom båda sakna somnade in, hur ögonlocken blev tyngre och tyngre och jag kan lova, det var mysigare än vad jag tror något under hela kvällen på kåren skulle kunnat ha blivit.

När dom somnat så var klockan närmre tio och jag gick ut ivardagsrummet, men jag hittade inte fjärrkontrollen så jag fick titta på teve i sovrummet, liggandes i sängen. Jag hade somnat före elva, jag tror att mina barn valde den rätta kvällen för mig för jag var fullständigt utpumpad, och nu ska jag till den tysta läsesalen på campus så jag kan bli socionom nån dag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive