fredag 5 oktober 2007

Hår

Nu skulle man lätt kunna tro att jag här ska skriva en svensk musikal, men så är det inte.
Jag ska prata hår, sånt man har på huvudet, inte det man har på andra delar av kroppen, det är en helt annan diskussion som jag myckte väl kan ta upp någon annan gång. När nu ska jag ta upp håret man har på hjässan, och inte vilken hjässa som helst, utan dotterns hjässa, och min egen, litegrann.

Min dotter, två och ett halvt, blond, självlockig, ja ni vet en sån där tjej som alltid blir adopterad i rasmus på luffen. I somras så blev hon klippt, på ena sida, strax över ena örat, av en kille i fyraårsåldern och min reaktion var att jag var jätteglad över att hon fick behålla öra och öga. Håret var det absolut minsta bekymret, vi tog istället en massa bilder på det och sa att allt klär en skönhet. Kan ha att göra med att jag själv har provad de flesta frisyrer och chockat min stackars mor om och om igen.

Dagen efter satte jag henne på en stol och klippte en riktigt rockig frilla, där jag sprade långa pollisstrån framför öronen och en lång synttoffs i nacken.
Nu till problemen. Dottern hatar att bli kammad så därför var denna händelse mer eller mindre en riktig blessing för henne, men samtidigt så vill hon ha uppsättningar som alla andra kompisar. Vad gör inte en mor om inte försöker sig på att kompromissa. Hon fick för några dagar sedan en näve fjärilsfigursklämmor som vi satt i håret, jättesött. Synd bara att hon lekte hans och greta med dom på vägen mellan dagis, brorsans skola affären och hem. Chanslöst att hitta dom, men snart ringer det väl på dörren från någon vilsen frisör som trott att spåret var åt honom.
Idag är det fotografering på dagis och jag hoppas att de klämmor hon har i håret idag (mina egna) får vara kvar där, i alla fall tills efter fotograferingen.

Reaktioner jag fått på hennes klippning har varit till exempel "oj, blev du ledsen, arg, förtvivlad när du såg att hon blivit klippt" Då inte över skräcken över att "shit, vad är jag för mor som inte upptäcker och kan skydda min dotter från att kunna få sina öron avklippta eller ögonen utpetade, av en överdimensionerad kökssax" utan över att dotterns vackra lockar fallit till golvet.

Svaret på det är, nä... det är ju bara hår!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive