tisdag 16 oktober 2007

Hälsa / Studier

Jag har haft yrsel under en lång period och var hos läkaren för konsultation i ämnet för några månader sedan. Han tyckte att det var säkrast att göra en liten käck hjärnröntgen för att se att det inte fanns några små otäckingar som gömde sig i min gråa massa innan man uteslöt det helt. Jag har väntat ett tag nu på att få tid till hjärnröntgen men nu äntligen damp brevet från landstinget ner i brevlådan. Min tid är nästa tisdag. Nästa tisdag är även vårt andra seminarium. Detta seminarium är redovisningar som är väldigt intressanta och jag vill inte gärna missa dessa, men min hälsa måste väl gå i första hand, tycker man. Om jag hade haft ett vanligt arbete så hade det det, inga problem för mig att få ledigt, men nu år det så att jag är student. Om man är student så är man nämligen inte en myndig vuxen med samma rättigheter och val som vuxna myndiga människor. Nej, kan man inte gå på ett seminarium så måste man straffas.

Om jag inte går på seminariumet så ska jag skriva utlåtande och sammanfattanden på alla de arbeten som redovisas den dagen som jag missar. Om jag är där så kan jag sitta i ett hörn och sova, men är jag inte där så ska jag engagera mig som en idiot. Detta ska jag göra under den tid jag ska plugga inför tentan, tentan är examinerande och jag vill väldigt gärna klara den så jag får helt enklet välja studierna före hälsan. Jag kommer självklart inte lägga mig helt tyst utan jag ska självklart upp och debattera mitt fall för läraren först.

Men med tanke på att en klasskamrat var tvungen att skippa en begravning för en närstående släktning för ett seminarium där folk redovisade kapitel från en bok som vi ända ska tenta av på salstentan så är nog inte min framtida begravning (om dom hittar en liten kluns i huvudet) något som dom har på sitt samvete (om dom hittar det försent om jag inte går på röntgen på tisdag)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive