lördag 27 oktober 2007

Den som gapar efter mycket

Vi har ju som sagt varit utan internet ett litet tag nu, men jämfört med de som har varit utan internet längre än oss, har varit utan längre än oss, så vi ska inte klaga. Men det är i alla fall tillräckligt länge för att vi ska bli irriterade. En och en halv vecka.

Maken såg en reklam för mobilt bredband och började med en kampanj här hemma som gick ut på att det mobila bredbandet skulle vara jättebra uppe i norrland. Även när jag sa att jag som har comviq inte har något nät när vi är i norrland, så var det ett bra argument. Så nu har vi mobilt bredband, och tills dess att vårt fasta bredband kommit tillbaka så är det det ända bredband vi har.

Men när maken skulle installera bredbandet i sin laptop så funkade det inte, och inte heller musplattan, tangentbordet eller on/off-knappen. Han svor, naturligtvis, men jag sa på ett lite halvreligiöst sätt att det nog var den stora internetgudet som håller på att pröva vårt internettålamod och när maken tog till ett mobilt bredband så blev vi straffade för det.

I natt fick vi tillbaka vår uppkoppling från den fasta abonemanget. Maken var jättelycklig och när han väckte mig i morse så berättade han att vi fått tillbaka abonemagnet och skulle visa mig. När jag tryckte på internetikonen så... hände ingenting. Vi hade alltså uppkoppling i natt, men nu är det väck. Däremot funkar den mobila uppkopplingen och makens dator har skärpt till sig igen. Det är ju skönt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive